Verhuizing


Beste volgers.

Toen ik in 2012 met Natuur in Haarlem begon, had ik geen idee dat het zo leuk en zo groot zou worden. Inmiddels bijna 4,5 jaar later heb ik ruim 1100 volgers (529 op Facebook, 633 op Twitter). Sommigen van jullie volgen mij vanaf het begin. Anderen zijn later aangehaakt. De een volgt in stilte. Een ander stuurt af en toe eens een vraag of berichtje. Er zijn er ook die regelmatig berichtjes liken of retweeten, die zelf waarnemingen doorgeven of zelfs mee op "Wildlife Safari" zijn geweest. De laatste tijd is het met name op het Facebook account wat stiller geworden. Ik was druk met andere dingen. Op Twitter is NiH wat actiever gebleven. Maar ook daar minder activiteit dan voorheen. Nu is het begin december en moet ik jullie iets vertellen. Ik hoef jullie misschien niet uit te leggen hoe gek ik ben op de (wilde) natuur. En dat de natuur in Nederland en ook in Haarlem continu bedreigd wordt door o.a. bebouwing en hierdoor steeds verder afneemt. Ik ben graag in de natuur en wil eigenlijk graag (veel) meer natuur om mij heen.

Na jaren van dromen, hard werken en voorbereidingen treffen om het te kunnen realiseren, verhuis ik komende januari 2017 naar het prachtige natuurrijke Noorwegen. Ik heb er een huisje gevonden in de provincie Oppland. Ik zal daar ook gaan werken. En naast mijn werk wil ik een vergelijkbaar project/organisatie op gaan zetten als Natuur in Haarlem. Daar heb ik ook al wat contacten voor gelegd met Noorse natuurliefhebbers en een Noorse natuurorganisatie. Natuur in Haarlem is een hobbyproject geweest waar ik soms met moeilijke momenten maar vooral veel liefde en plezier aan heb gewerkt. Ik wil het project daarom (nog) niet stoppen.

Ik kan vanuit Noorwegen geen berichten over eigen waarnemingen uit Haarlem meer plaatsen. Maar ik hou wel graag contact en ik kan blijven delen wat andere inwoners en bezoekers van Haarlem zoal waarnemen in onze stad. Ook wil ik mij weer wat meer richten op het leren en informeren over soorten die gezien worden. Blijf dus alsjeblieft graag volger en als je vragen hebt of mijn kennis over de Haarlemse natuur kunt gebruiken, neem gerust contact op. Via mail en evt skype kan en wil ik dat graag (voorlopig) gewoon door laten gaan. Daarnaast lijkt het mij leuk jullie ook een kijkje te geven in de Noorse natuur. Ik weet nog niet precies hoe ik dat vorm ga geven, maar blijf NiH volgen, dan ga je het vanzelf zien!

Hoewel NiH dus niet stopt, gaat er wel het e.e.a veranderen en is er toch een soort van 'afscheid'. Daarom zal ik de komende maand nog een laatste paar Wildlife Safari's organiseren voor wie dat heel graag toch nog wil beleven voor ik weg ga. Hou daarvoor de website, Facebook en Twitter in de gaten en/of stuur mij een email. Ook wil ik jullie vragen of jullie iets voor mij willen doen.

Ik heb voor mijzelf een map gemaakt over Natuur in Haarlem. Met foto's. Flyers. Krantenberichten. Stukjes in Wijkkrantjes. En van alles en meer wat ik met NiH gedaan en beleefd heb. Ik zou het enorm leuk vinden om van jullie a4-tjes te ontvangen. Een a4-tje waarop je iets schrijft, tekent, knipt, plakt, kleurt, wat je maar wilt, over jezelf, over de Haarlemse natuur, over het volgen/deelnemen aan Natuur in Haarlem. Misschien kun je er iets op schrijven over hoelang je NiH al volgt, via welk kanaal (bijv FB en/of Twitter) en iets over bijv een bericht of activiteit die je heel leuk vond of die je is bijgebleven en waarom. Maar het mag ook over iets anders gaan dat met NiH of de Haarlemse natuur te maken heeft. Al die a4-tjes ga ik in insteekhoesjes in de map doen. Of je nu een volger bent uit Haarlem of uit een andere plaats, of je veel of weinig op mijn berichten gereageert hebt, of ik je ooit ontmoet heb of niet, enz. Als je volger bent en het volgen van NiH leuk, leerzaam, interessant, boeiend hebt gevonden, dan vind ik het leuk als je mij met zo'n a4-tje daar een leuke herinnering over meegeeft.

Als je een a4-tje hebt gemaakt (graag vóór 5 januari 2017) kun je even contact met mij opnemen, dan geef ik je het adres waar je het in de bus kunt gooien of naar op kunt sturen. Of als je een digitaal a4-tje hebt gemaakt, kun je het mij (liefst in PDF) e-mailen. Dan zal ik het uitprinten en in de map doen.

Bedankt allemaal voor de vele likes, berichtjes, mailtjes, foto's, vragen, deelname aan activiteiten, mogelijkheden en kansen om over de Haarlemse natuur te vertellen op de radio, in de krant, in wijkkrantjes en waar dan ook. Ik hoop dat jullie mij voorlopig nog blijven volgen en wellicht tot ziens.

Groetjes, Marleen