Ludieke kennismaking met planten in de stad.

In de week van 24 juli tot 31 juli mocht ik twitteren op het doorgeef-account van 52muggen. Elke week een andere Haarlemmer aan het woord. Een mooie gelegenheid nog even wat leuks voor te bedenken!

Op 25 juli 2014 werden bezoekers van het centrum van de stad verrast. Vanaf het station tot in het centrum van de stad liep als het ware een spoor van planten waarbij met stoepkrijt de namen geschreven waren.

Achtergrond:
Natuur in Haarlem heeft dit idee niet zelf bedacht. Een van de trouwe volgers van Natuur in Haarlem vond het idee op internet. Het komt uit Frankrijk. Zij tipte mij erover. Het idee is zo leuk, dat we er gelijk mee aan de slag zijn gegaan.

Reacties
In eerste instantie dacht ik dat er misschien wel een paar mensen zouden zijn die het leuk zouden vinden, maar dat het de mensen verder niet zoveel zou kunnen schelen. Ik werd heel erg verrast door de overweldigende enthousiasme. In de stad waren er mensen die ons achterna liepen om te zeggen dat ze het zo ontzettend leuk vonden.

Twitter
Enkele mensen plaatsten er een bericht over op twitter. Daarna ging het razendsnel. De berichten zijn honderden keren geretweet en gefavorite. Het is letterlijk de hele Benelux door gegaan.

Tweet
Tweet door Claudia Zwiers.

Tweet
Tweet door Niels de Zwarte.Foto's:
Hieronder een aantal foto's van de activiteit.Tuinwolfsmelk
TuinwolfsmelkPresentatie
Natuur in Haarlem is uitgenodigd om op de jaarlijkse lezingendag van Floron/KNNV op 13 december 2014 in Nijmegen een flitspresentatie te houden over deze leuke actie.
Lees meer...