Natuur in Haarlem: Determinatie Service

Determinatie Service

Heb je een reeks waarnemingen gefotografeerd waar je nog geen naam bij hebt? Bijvoorbeeld omdat je net begonnen bent en nog niet zoveel ervaring hebt, omdat je de naam niet kon vinden of omdat ze zijn blijven liggen of omdat je de kennis niet hebt?

Nu is er een oplossing. In de loop van de jaren heb ik heel wat ervaring opgedaan met het waarnemen en determineren van soorten. Je kunt mij je foto's sturen, dan probeer ik (tegen vergoeding) de waarnemingen zo veel en zo goed mogelijk voor jou te determineren. In principe gaat het om maximaal 100 foto's per keer (meer in overleg). De waarnemingen worden binnen 14 dagen gedetermineerd.

Je krijgt van mij na determinatie van je foto's een excelbestand met daarin de bestandsnaam & datum vd foto, de wetenschappelijke naam & Nederlandse naam mits de waarneming volledig te determineren is. Of informatie waarom de waarneming niet (volledig) te determineren is met evt wel de soortgroep, familie etc voor zover het mogelijk is.

Eventueel extra verzoeken, zoals het sorteren van de foto's in mappen, bestandsnaam aanpassen en/of formaat van de foto wijzigen zijn mogelijk. Hiervoor worden extra kosten gerekend.

De kosten voor het determineren bestaat uit een starttarief en een bedrag per gedetermineerde waarneming. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen waarnemingen die volledig of gedeeltelijk gedetermineerd zijn. Ik reken geen kosten voor waarnemingen die helemaal niet te determineren zijn.

Heb je interesse in deze dienst?
- Stuur mij een e-mail: natuurinhaarlem@live.nl met onderwerp: Determinatie Service
- Geef in de mail aan: Om hoeveel foto's het gaat. Waar de foto's zijn gemaakt. Om wat voor soorten het gaat (Planten, dieren, paddenstoelen, mossen/korstmossen). En tot slot eventueel de extra verzoeken die je hebt. Stuur je foto's nog niet.

Zodra ik je email heb ontvangen neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik informeer je dan over de prijs en hoe je de foto's naar mij kunt sturen.

Vriendelijke groeten,
Marleen