Natuur in Haarlem - Bezienswaardigheden

Op deze Google Maps kaart zie je allemaal "pointers". De pointers wijzen een plek op de kaart aan waar je bepaalde soortgroepen kunt waarnemen. Op elke pointer staat een plaatje. Bijvoorbeeld van een vogel, een poot met een ring, een bloem, een spin, noem maar op. Op deze pointers kun je klikken dan verschijnt er een informatie-blokje.

Je kunt op de kaart inzoomen. Soms staan meerdere pointers vlak bij elkaar, waardoor je ze niet meteen op de kaart goed kunt zien. Ik probeer om de pointers echt alleen op plekken te zetten waar je echt grote kans hebt op die soortgroep. Alleen iedereen weet dat met name dieren zich (kunnen) verplaatsen, dus garantie kan ik natuurlijk niet geven.

Deze kaart is handig als je het waarnemen van een bepaalde groep of activiteit wilt plannen. Dan kun je kijken waar in Haarlem je dat het beste kunt doen. De kaart zal regelmatig worden aangepast. Er zullen pointers bij komen en pointers weg gaan. Weet je zelf ook nog een goede plek voor een bepaalde soortgroep of waarneming-activiteit? Geef dat dan door via mail of de facebookpagina.