Waarneming: sites, forum, appWaarneming / Observado Forum AppsApps
Je kunt je waarnemingen ook doorgeven via een van de Apps. Voor Android is er ObsMapp, WebObs is een webapplicatie die op de meeste andere smartphones gebruikt kan worden. Het handige van de apps is dat de GPS de exacte locatie bij je waarneming aangeeft. Bovendien is het volledig offline beschikbaar. Geen (hoge) datakosten dus. Thuis hoef je alleen je waarnemingen te uploaden en eventueel bewijsmateriaal (foto's, geluidsopname, etc) bij te voegen. Super handig voor als je veel waarnemingen doet of als je op plekken waarneemt die je zelf op de kaart niet zo makkelijk terugvind (bijv locatie in een bos).

Wil je weten welke App voor jou smartphone geschikt is? Kijk dan bij de keuzehulp!

Screenshot ObsMapp

Screenshot schermen ObsMapp


Problemen
In het begin kan het zijn dat het gebruik van de app niet meteen vlekkeloos verloopt. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde soorten niet in de lijst vinden of de pijl bij je waarneming staat ergens waar je nooit bent geweest. Gooi je telefoon niet gelijk het raam uit, verwijder niet gelijk de app. Er zijn dan gewoon wat instellingen die aangepast moeten worden, daarna werkt het wel.

Zijn er problemen en kom je er zelf niet uit?
1) Plaats je bericht op het waarneming-forum of
2) Stuur mij een mailtje, of
3) Neem je telefoon mee naar een van de Wildlife Safari's, dan kijken we er samen even naar.
Alle links, logo's en screenshots van waarneming.nl, waarnemingen.be, observado.org, ObsMapp en WebObs zijn geplaatst met toestemming van waarneming.nl